Hansen ner i gaten…

november 3rd, 2010

Wolfsea

av Wolfsea   Lagret under: wolfsea     Stikkord:,      

Jeg går på bussen i Oslo. Sekken ble pakket i går kveld. Telt, mat, noen klesskift, fiskestang, lommelykt, fyrtøy og diverse greier. Skiene ble også smurt, stålkantene ettergått. Joda. Wolfsea skal hjem. Hjem til Ulvsjøen.

- Hei, hei alle sammen… Det har vært en fin tid. Jeg har møtt min dronning, møtt gode venner og hatt det kjekkere enn hva sant er. Men noe går over. Andre ting varer. Og farvel er egentlig ikke min greie.

Bussen snirkler seg ut av Oslo-gryta.  Det går sakte. 130 Trysilekspressen er min ganger og boken er min venn. Blæh, det går sakte. Jeg forlater storbyen og gir megnaturen i vold. Det er langt unna. Det er stille ved Ulvsjøen, det er det ikke her.

- En flyktning vender alltid tilbake. Og nå, er det min tur. Min retur. Det har vart lenge. For lenge vil noen si. Jeg tenker det var akkurat passe.

Ulvsjøen

Ulvsjøen

Helsfyr forsvinner bak meg, IKEA neste. Over noen bakketopper ligger Lillestrøm, litt lenger borte Skedsmokorset. MP3 spilleren gjør jobben sin. Jeg er på vei, mot Gardermoen. Jada, alle veier fører ikke til Roma, de bare leder mot E6. Det er i alle fall min erfaring.

- Du, det du skriver, er som dialogen på en dårlig norsk film. Du vet, det er ikke personlig, men det er det du gjør.
- Selvfølgelig, Tore. Dette er det jeg skriver, ikke det jeg er. Noen historier er mine, andre bare… Er.
- Jeg ser heller maling tørke.
- Jeg vet det, Tore, du har gjort det lenge.

Kløfta kommer, er og forsvinner. Gardermoen neste. Flybuss substituttet lander, tar av fortere enn de som røyker, klarer å stave Marlboro. Bussen er merkbart tommere nå. Vi kjører nordover, mot Hurdalssjøen. Et knippe med ski-entusiaster gjør seg klar til å gå av. De skal ha en swix-weekend. De prater høyt. Høyere enn hva Metallica klarer å synge. Jeg napper ørepluggene ut og ser de gå av. Endelig.

- Det er tildels min egen feil. Jeg leser ikke så mange  blogger som før, kommenterer enda færre og har kanskje blitt en dinosaur. Jeg vet av erfaring at bloggere ikke gidder å lese mer enn 3 avsnitt, så om du leser dette, så takk :-)

Ulvsjøen av Krisweil

Ulvsjøen av Krisweil

Minnesund farer forbi, det samme gjør verdens beste boller på Espa. Boka er god. Jeg leser og har det bra på bussen. Vi svinger av E6. Kjører igjennom  utkanten av Stange, følger riksvei 3., vi gjør et kort stopp på Romedal. Noen svinger senere er vi på Løten. Det er helt hvitt på bakken nå. Vinterlandet.

- Det har vært bilder, quiz, humor, noveller, betraktninger, tull, tøys, noen drypp edder og galle. En blogg har ingen mal, rammer eller rettepenn. Du er selv ansvarlig for dine lesere. Og det er ikke jeg. Ikke lenger. Innleggene ligger bare der.

Etter 10 rom og kjøkken kjører vi av Hamarveien og over på Trysilveien. For de som er lokalkjent, vet dere nå at bussen har flyttet seg fra riksvei 3 til riksvei 25. Finstad neste. En gammel kone går av bussen. Jeg kjenner det kalde draget fra døren. Bergeberget forsvinner før jeg egentlig skjønte hva det var. Det går fort nå.

- Jada, så har jeg skrevet bra. Forfengeligheten i meg undres over at VG ikke har sett potensialet mitt og tatt kontakt. Og når det er sagt, så har jeg lest store litterære talenter på VGB. Som burde fått mer spalteplass. Men nei, de gir heller plass til folk de har betalt fra før og som de tror kan skrive. VG ser ikke skogen for bare trær.

Stille sier bussjåføren at det er Kjernmoen neste. Jeg pakker sammen. Drar igjen alle glidelåser. Sjekker sete, lommer og snøringer. Alt er klart, alt er på plass. Bussen stanser, jeg går av. Henter sekk og ski. Stiller meg på holdeplassen. Ser på klokka, det er ennå 10 minutter til bussen til Osen kommer.

- I det siste har jeg følt at jeg tar opp plass. Det er andre skribenter / bloggere som fortjener oppmerksomheten. Vi tørster alle etter oppmerksomhet. Når VG ikke vil bruke de som har levert hos VGB, men heller løfter frem andre bloggere, er det mitt stikkord til farvel.

Et akademisk kvarter senere er gamle rute 805 på plass. Kupeen er iskald.  Jeg fryser når jeg setter meg inn. Det er få minutter til Sjøenden. Jeg må gå av der. Skaffe haik. Bussen kjører bare på østsiden av Ossjøen. Det er kaldt og rart i det bussen svinger bort fra meg.

- Call me Wolfsea. Some years ago – never mind how long precisely – having little or no money in my purse, and nothing particular to interest me IRL, I thought I would surf about a little and see the World Wide Web side of the world…

Jeg får haik innover. Gamle Syversen tar meg med i den grå Volvoen. Vi prater løst om høsten og den tidlige vinteren. Tiden går fort, vi ler og han spør om jeg trenger noe mer. Jeg rister på hodet og sier at jeg skal ringe. Syvertsen stanser og jeg går ut. Ser oppover lia. Der oppe, bak åsene, ligger Ulvsjøen. Jeg tar sekken på ryggen, vinker til Syversen og begynner å gå.

Hadde man hatt en hatt så hadde man hatt det

Hadde man hatt en hatt så hadde man hatt det

- Så du drar nå?
- Ja, jeg legger fra meg hatten på VGB…
- Hvorfor?
- Perler for svin eller “Quidquid latine dictum, sit altum videtur” kan også gå som grunn. Jeg vet ikke.
- Sees da…
- Vi sees.. Et sted, en blogg eller på puben. Snakkes :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00